1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Activitatea catedrei 2013

PDF Print E-mail

Decada claselor primare

desfăşurată ( 27.01.2013-31.01.2013)

O frumoasă iarnă a dat buzna peste meleagurile ţării noastre. Frapaţi de frumuseţea acestui anotimp am hotărît să desfăşurăm săptămîna claselor primare pentru a transpune bucuria copiilor în activităţi interesante.

Elevii de la ciclul primar s-au încadrat activ la realizarea activităţilor propuse.

Prima zi a săptămînii a oferit un adevărat moment de călătorie prin împărăţia cărţii. Cu mare grijă a fost amenajat holul liceului.

Cartea este izvorul cunoştinţelor. Din cărţi culegi acea înţelepciune care te ajută să trăieşti viaţa, fericita copilărie care nu se uită niciodată.

Cît de bine te simţi alături de personajele preferate din poveşti cu care au crescut şi părinţii noştri!

Următoarea activitate a fost propusă elevilor cu mare plăcere, organizînd parada personajelor literare.

Călătoria a continuat cu acumularea celor mai frumoase impresii pe care le-au trăit elevii vizitînd  biblioteca- casa cărţilor. Aici au aflat cum se face o carte, ce dimensiuni au cărţile, cine sunt cei care trudesc la facerea cărţii, care este preţul unei căţi şi cum ar trebiu păstrată şi preţuitî această comoară fără de preţ.

Purtaţi pe aripile lecturii, elevii harnici de la ciclul primar din liceul „ Ion Creangă „ au deschis uşile unui atelier de creaţie. Aici au fost confecţionate cu dibăcie cele mai reuşite semne de carte, postate într-o expoziţie.

Pe parcursul întregii săptămîni elevii au muncit la confecţionarea unor cărţi deosebite-  „ Cartea clasei”.

Olecţie despre Măria sa cartea pe care fiecare copil a însuşit-o pe parcursul acestei săptămîni a lăsat o amprentă profundă în inimioara fiecărui elev, stîrnindu-le curiozitatea imensă de a lectura pe nesăturate operele cărturarilor. Au promis fiecare că va face tot posibilul de a nu stinge flacăra tainică a cunoştinţelor ce arde veşnic în împărăţia Cărţii.